У КУЛИ ОДРЖАНА 21. ЗОНСКА СМОТРА НЕАКАДЕМСКИХ ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА

Синоћ је у Ликовној галерији Културног центра у Кули одржана 21. Зонска смотра неакадменских ликовних стваралаца општина Апатин, Сомбор, Кула и Оџаци. Пред селектором смотре Савом Степановим нашло се укупно 50 радова од којих је он за даље такмичење одабрао седамнаест. Од тога чак седам су радови ликовних стваралаца из кулске општине – Јосип Клер из Црвенке, Маргита Фирстнер, Славица Пешикан, Станија Вуковић, Неда Рајачић, Зорица Рац и Снежана Давидовић из Куле.

Изложбу је отворио Саво Мучибабић, секретар Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине.

-Стваралаштво увек нађе начин да се супротстави свим недаћама. Видимо већи број радова него претходних година што ме радује, а посебно ме радују нови уметници, нове снаге и ја им на томе честитам. Покрајинска смотра ће бити одржана у Бачкој Паланци у планираном термину – 15. новембра када ће бити додељене награде и признања најбољима, рекао је Мучибабић.

Сава Степанов, селектор Зонске смотре неакадемских ликовних стваралаца је честитајући свима на учешћу, а посебно онима који настављају такмичење, рекао да без обзира на епидемиолошку ситуацију и све недаће са којима смо тренутно суочени за овакву врсту занимања је увек добро време, чак у неком смислу може да буде и спас од свих стресних ситуација са којима се суочавамо.

Извор: Општина Кула