U KULI ODRŽANA CIKLOKROS TRKA U ORGANIZACIJI BICIKLISTIČKOG KLUBA HAJDUK

U nedelju 22. decembra, na terenima kod Planinarskog doma u Kuli, održana je treća po redu biciklistička Ciklokros trka Prve zimske lige Dunavskog kupa koja se bodovala i za Prvenstvo Srbije u Biciklističkom savezu Srbije. Organizator trke bio je Biciklistički klub „Hajduk“ iz Kule, navodi nasemesto.

U trci su učestvovali registrovani takmičari u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji koji poseduju važeću licencu i neregistrovani takmičari kojima je za učešće bila potrebna važeća polisa osiguranja za slučaj nezgode kao i potvrda o lekarskom pregledu ne starija od šest meseci.

Ciklokros trka održana je po lošem vremenu, za koje se može reći da je idealno za ovakve trke, a vozila se kružna staza od hiljadu i šesto metara za veliki, a hiljadu metara za mali krug.

Kiša, vetar, blato i bare nisu sprečili bicikliste iz svih krajeva Srbije da uživaju kao ni na jednoj trci do sada u sezoni i da posle više nego uspešno organizovane trke pitaju “kada ćete ponovo organizovati trku?“.

Biciklistički klub “Hajduk” Kula i direktor trke Bojan Sivč dobili su najbolje moguće ocene od komesera Biciklističkog saveza Srbije kao i svih učesnika koji su za Ciklokros trku ove sezone došli u Kulu u najvećem broju do sada.

Kulski biciklistički klub je na pravi način predstavio opštinu Kula i lokaciju Planinarski dom koja zaslužuje još veću “eksploataciju” u pozitivnom smislu i koja prosto vapi za ovakvim i sličnim manifestacijama

Iz BK “Hajduk” Kula ovim putem žele da se zahvale na pomoći Opštini Kula, Venera bike, Biciklističkom savezu Srbije, Dunavskom kupu, a posebno svim prijateljima kluba bez čije pomoći, kako kažu, ne bi ništa bilo od ovako uspešne trke.

Klub poziva sve sportiste i ljubitelje biciklizma da prate njihovu FB stranicu Biciklistički klub Hajduk Kula kako bi bili informisani o svim događajima kojih će biti mnogo, a očekuju nas u 2020. godini, kao i da pogledaju slike i video-zapise ove i mnogih drugih trka.

Izvor: nasemesto