У КУЛИ ПОЧЕО ПРОЛЕЋНИ „ФЕСТИВАЛ ЦВЕЋА“

Традиционални пролећни „Фестивал цвећа“, који се одржава у Крамеровој улици, почео је у петак. Током два дана, у петак и суботу од 8 до 19 часова, посетиоци ће имати прилику да виде велики избор цвећа, биљака, садница, цветних аранжмана као и најразличитије врсте декоративних материјала за саксије и још много тога. Када су у питању излагачи и њихов број, он је никада већи и износи преко 100 излагача из читаве Србије. Ова манифестација, како пролећна тако и јесења, ужива велике симпатије грађана општине Кула, поготово оних којима су блиски баштованство и хортикултура. Прилику да обиђе фестивал имао је и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да је у питању један, сам по себи, леп догађај који из године у годину расте и привлачи све већи број, како излагача тако и посетилаца:

„Цвеће је данас украсило Кулу, која се спрема и за првомајске празнике, као и за Марковдан који после тога следи. Сама манифестација, сем што је леп догађај, расте из године у годину. Први пут, пре пет година, када је фестивал организован, био је само једанпут годишње са само једним излагачем из општине Кула. Сада је то и пролећни и јесењи фестивал са великим бројем локалних излагача. Упоредо са фестивалом, напредовали су и јачали и сами произвођачи цвећа. Овде је данас преко 100 излагача, тако да је то једна лепа информација. Крајем априла и почетком маја месеца биће неких петнаестак дешавања у нашој општини. Већ сада, одмах после 1.маја, следи црквена слава Марковдан, а по први пут биће то и слава самог места Кула. Поводом тога, биће и, како се то прецизно зове, тактичко-технички збор, односно изложба наоружања Војске Србије, као и полиције. Уверен сам, такође, да ће и то бити један леп догађај, а за викенд нас очекује и једна мото трка, а током маја и јуна биће по два дешавања у току недеље под покровитељством и у организацији Општине Кула и Туристичке организације општине Кула“.

Овај фестивал одржава се два пута годишње, на пролеће и у јесен. Почевши као скроман фестивал, са само једним излагачем из општине Кула, временом се претворио у фестивал за респект, не само на нивоу локалне самоуправе већ и шире. Организатори фестивала су Општина Кула и Туристичка организација општине Кула.

Извор: Општина Кула