У КУЛИ ПРОМОВИСАНИ НОВИ ВАТРОГАСЦИ-СПАСИОЦИ И ПОЛИЦАЈЦИ

Министарство унутрашњих послова промовисало је данас нових 213 ватрогасаца-спасилаца и 80 полицајаца у Наставном центру у Кули.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је ватрогасцима-спасиоцима и полицијским службеницима који су данас примљени у радни однос у МУП да очекује од њих да оправдају поверење које им је Република Србија указала и увек буду на услузи грађанима.

„Верујем да ћете оправдати поверење, дати нову димензију раду МУП-а и научити много од својих искусних колега, који су у месецима за нама својим марљивим и преданим радом показали како се воли Србија“,поручио је министар Стефановић.

Министру се у име нових припадника МУП-а захвалио ватрогасац Есад Дуран.

„Хвала вам што сте нам омогућили да постанемо ватрогасци-спасиоци и полицајци и остваримо снове. Трудићемо се да већ од сутра будемо одговорни припадници Министарства унутрашњих послова, пожртвовани, неустрашиви припадници ватрогасно-спасилачких јединица, храбри и одлучни полицајци у служби безбедности грађана, заштите и спасавања угрожених живота и имовине“, рекао је Дуран.

У саопштењу се наводи да је Министарство унутрашњих послова у 2019. години подмлађено са укупно 1.309 нових полицајаца и 326 ватрогасаца-спасилаца.

Свечаној промоцији ватрогасаца-спасилаца и полицајаца присуствовао је и председник општине Кула, Дамјан Миљанић.

Фото: МУП Србије

Извор: Општина Кула