У КУРИЈИ ЗАВРТЕЛИ РИНГИШПИЛ НАЈЛЕПШИХ СТИХОВА И МУЗИКЕ

“Кикиндско лето” памтиће се и по музичко сценском кабареу „Да, то су били дани“. Небојша Дугалић , Борис Пинговић и Нина Ћосић подарили су Кикинђанима најлепше стихове Душка Трифуновића, Лазе Костића и Матије Бећковића, а програм зачинили анегдотама и антологијским поп,рок и блуз песмама. Да су музика и поезија језици којим је човек најживље огласио оно најтананије у тајни свога постојања указао је јунак серија “Сенке над Балканком “ и ”Жигосани у рекету”. Небојша Дугалић признао је да је му летња сцена Курије добро позната:

– Овде смо два пута гостовали. Простор је интиман и акустички јако добар. Кикиндска публика је захвална, а наш кабаре је и овде лепо прихваћен. Ово је наш интиман покушај да објединимо жанрове кроз које смо сами “проходали” и да уз музичко и поетско наслеђе пронађемо универзалну сродност. На овај начин показујемо да је свеједно у ком музичком жанру певаш кад је нешто направљено за сва времена- назначио је Дугалић. Кабаре “Да, то су били дани” име је добио по истоименој песми Мери Хопкинс, а изводи се већ петнаест година:

– Испоставило се да је ово захвалан концепт. Увек на различите начине можемо да истражујемо разноврсност музичких жанрова које кореспондирају између себе-закључио је Дугалић.

Извор: Град Кикинда