У МРАМОРКУ ДЕЗИНФИКОВАНИ ДОМОВИ ЗА СТАРЕ, У КОВИНУ ПОШТА, БИБЛИОТЕКА, ЗГРАДА ОПШТИНЕ, ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА

Јуче, 22. априла од 19 часова, истовремено у свим насељеним местима ковинске општине извршена је још једна свеобухватна дезинфекција приступних путева, тротоара, објеката, улица.

Акценат у Мраморку био је на дезинфекцији прилаза, дворишта и објеката домова за смештај старих лица, с обзиром на степен угрожености корисника и особља које ради у овим установама у односу на епидемију корона вируса.

У Ковину су овога пута, поред најфреквентнијих делова града и улица, посебно дезинфиковани унутрашњост и непосредна околина Библиотеке „Вук Караџић“, Поште, Полицијске станице и Општине.

Укупно за територију целе општине, акцију је реализовало 30 добровољних ватрогасаца и 21 пољопривредник са исто толико трактора, уз 2 ватрогасна камиона. Током синоћне дезинфекције утрошено је је 47.500 литара воде и сразмерно томе 47,5 литара натријумхипохлорита, дезинфекционог средства који обезбеђује „Ковински комуналац“. Координирају, у име Општинског ватрогасног савеза Јовица Ивковић и у име Општинског штаба Петар Чолаковић, задужен у ОУ Ковин за ванредне ситуације. 

Извор: Општина Ковин