У МУЗИЧКЕ РАДИОНИЦЕ УКЉУЧЕНО ПРЕКО 150 ОСНОВАЦА ИЗ НАШЕ ОПШТИНЕ

Музичким радионицама у школама у Дечу и Прхову приведен је крају пројекат пећиначког Културног центра „Заједно у ритму на селу – класична музика у цртаном филму“, у оквиру којег је реализовано 13 музичко-едукативних радионица намењених нижем основношколском узрасту у скоро свим насељима општине Пећинци.

Радионицама је присуствовало преко 150 ученика који су учили о класичној музици и њеној како употребној тако и статусној вредности, о инструментима и заједничком музицирању. Едукаторки Бранислави Трифуновић су у реализацији радионица помагали клавиристкиња Наташа Арсенијевић из Купинова и гитариста Виктор Ђурић из Новог Сада, који су уживо упознавали ученике са класичном музиком.

Пројекат је осмишљен тако да у њему могу да учествују сви, укључујући и децу са сметњама у развоју и децу из друштвено осетљивих група, чиме се поново подвлачи чињеница о класичној музици као погодном средству инклузије, а у оквиру пројекта недавно су одржана и два концерта у пећиначком Културном центру и један у Руми.

Покровитељ пројекта је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, уз подршку Општине Пећинци и Основне музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“.

Извор: Општина Пећинци