У НАКОВУ ИГРАЛИ И ПЕВАЛИ ЗА АРСЕНА ТАНАЦКОВА

Хуманитарни концерт за Арсена Танацкова, Кикинђанина који је остао непокретан након прошлогодишње тешке саобраћајне несреће, окупио је у Накову публику, али и мале и велике фолклораше. Била је то прилика да на сцени запевају и заиграју чланови КУД-а “Извор” и њихови гости из Мокрина. Марија Тубин, председница „Извора”, потврдила је да су чланови иницирали одржавање хуманитарног концерта како би, они и мештани, дали допринос великој акцији прикупљања средстава за лечење младог Кикинђанина:

– Ово није први пут да КУД “Извор” организује овакве концерте. То ћемо чинити и у наредном периоду- поручила је Тубин и наставила:

-Арсенова лична и породична трагедија заиста никог није оставила равнодушним. Ранијих дана смо делили флајере са његовим подацима, па сам уверена да су мештани послали значајан број смс порука. Ово је била прилика да представимо једну нову кореографију. Заиста смо се ужелели публике, а и она нас. Због двогодишње концертне паузе, проузроковане короном, било је и позитивне треме. Управо због и даље неповољне епидемијске ситуације, изостао је долазак наших пријатеља из Тузле. Публика је на сцени поздравила чланове КУД-а “Мокрин”- рекла је она. Валентина Мицковски, чланица ГВ за културу и образовање, захвалила се мештанима Накова на исказаној хуманости:

-Било ми је задовољство да присуствујем концерту. Неговање традиције, обичаја и културе је битно, баш као и спремност шире заједнице да некоме помогне, у овом случају нашем младом суграђанину- казала је Мицковски.

Извор: Град Кикинда