У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГА АЋИМА ТОДОРОВИЋА

У просторијама Народне библиотеке у Кули одржана је промоција књига Аћима Тодоровића, књижевника, песника, романописца и књижевног критичара, добитника низа признања за рад и књижевно стваралаштво.

Аћим је на мини турнеју од Новог Сада до Сомбора кренуо са циљем да представи две последње написане књиге – роман ,,Змијска времена“ и збирку поезије ,,Христова јагњад“. Како каже, уверен је да ради праву ствар и да су његова дела заиста значајна, што потврђује и велики број људи који му указују част доласком на промоције и уживајући у његовом говору и стиховима које рецитује:

,,Направио сам мини турнеју од Новог Сада до Сомбора и представљам своје две последње књиге – роман ,,Змијска времена“ који је изашао крајем прошле године и збирку поезије ,,Христова јагњад“ која је поткована историјским чињеницама, тј. прозним додацима у оквиру поезије коју сам писао да би читаоци боље разумели о чему се ради. Владати речима значи бити богат човек и то је моја филозофија схватања и писања. Онај ко има нешто да каже и зна шта треба да каже треба да пише и да ствара. Вероватно да сви који добро владају речима не могу да пишу, али могу добро да читају. Када бих знао да моје књиге једном, када мене више не буде, неће бити битне, ја бих овог тренутка престао да пишем.  Имам уверење да радим праву ствар и то уопште није субјективно, где својим делима дајем неки већи значај него што га заправо имају“.

Извор: Општина Кула