У НЕДЕЉУ, 8. МАЈА, 42. СОМБОРСКИ ИНТЕРСПОРТ ПОЛУМАРАТОН

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, представници АРК Сомаратона и чланица Градског већа за област омладине, спорта, деце и здравства Антонија Нађ Косановић најавили су 42. издање Сомборског Интерспорт полумаратона, које ће се одржати 8. маја на сомборским улицама.

Сомборски полумаратон ове године трчаће се измењеном трасом, старт је на улици Краља Петра I, а трка се наставља кроз Венац Радомира Путника, улицу Николе Вукићевића, Вељка Петровића, Венац Живојина Мишића, Видовдански трг, Радишићеву улицу, Милетићеву, Венац Радомира Путника, Коњовићеву, Партизанску, Хајдук Вељка, Милоша Обилића, па Венац Живојина Мишића, улица Соње Маринковић и кроз Парк хероја до циља.

„Преко 850 такмичара је пријављено за Сомборски Интерспорт полумаратон и наћи ће се и неки од бивших победника ове трке, као и тркачи који су данас у најбољој форми, тако да ће Сомбор и грађани Сомбора и сви остали такмичари послати једну лепу слику у недељу из нашег града. Као и претходних година, трчаће се полумаратон на 21km, биће трка на 7km и штафета 3х7km и оно што је наинтересантније и најзабавније, биће организована и трка за наше најмлађе, што је свакако и најлепша слика коју ће град Сомбор послати у недељу. Ја бих се још једном захвалио организаторима, с обзиром да цела организација овакве једне манифестације је сигурно вила веома напорна и захтевна, верујем да ће и време да нас послужи и да ћемо сви у недељу уживати у трчању кроз наш град Сомбор“, рекао је градоначелник Ратковић и позвао суграђане да од 9 часова подрже малишане, а од 10 часова такмичаре у најстаријој сомборској уличој трци.

Испред организационог тима Дамир Марковић истакао је да је све спремно за одржавање 42. Сомборског Интерспорт полумаратона.

„Након ове двогодишње паузе могу да кажем да смо као организатори били више него мотивисани да трку припремимо боље него до сада. Трчаће се више него пре центром града. Желели смо све лепоте града Сомбора да приближимо тркачима,  како се ми шалимо, ова трка можда неће бити најбржа, али да кажемо жаргонским речником Формуле 1, ово ће бити српски Монте Карло, тако да ћемо, поред сомборских венаца трчати улицама Вељка Петровића, Николе Вукићевић, Радишићевом, Коњовићевом, Партизанском, Соње Маринковић, прелепим платоом испред Жупаније, тако да стварно мислим да ћемо сви уживати и бити поносни на наш град. Оно што је можда победа овог Сомборског полумаратона је да ће 200 тркача из Сомбора трчати ову трку“ поручио је Марковић.

  1. Сомборски Интерспорт полумаратон одржава се у организацији АРК Сомаратон, уз подршку Града Сомбора, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, јавних комуналних предузећа, Црвеног крста, Полицијске управе Сомбор, као и приватних предузећа и спонзора.

Извор: Град Сомбор