У НЕДЕЉУ ПРЕМИЈЕРНО КОНЦЕРТ ДУХОВНЕ И ЕТНО МУЗИКЕ

Пећиначко културно лето, које по шести пут организује Културни центар под покровитељством Општине Пећинци, ове године је окупило извођаче који могу да задовоље различите укусе поклоника музике и позоришта. Путем званичног ЈуТјуб канала пећиначког Културног центра, љубитељи филмске музике били су у прилици да у недељу премијерно одлушају концерт Ирине Арсенијевић и квартета Маестре, као и да чују понешто ново о пећиначкој општини.

Онлајн Пећиначко културно лето наставља се у недељу, 13. септембра, у 20.00 часова, када ће премијерно бити емитован Концерт духовне и етно музике у оквиру којег ће се представити апсолвенткиња Факултета музичке уметности у Београду на одсеку за дириговање Бојана Радивојевић из Брестача уз пратњу Недељка Анђелића и Тамаре Топаловић, а поводом јубилеја 500 година од смрти Свете Мајке Ангелине, која је једно време боравила у Купинову.

Треће недеље у месецу, 20. септембра љубитељи поп-рок музике биће у прилици да прате концерт EX-YUрок музике на којем ће наступити Лидија Домазет из Шимановаца, која је своје музичко образовање стекла у Загребу на одсеку за соло певање и клавир и учествовала у једном од најпознатијих музичких такмичења „Никад није касно“, а током концерта прате је чланови “Логин бенда“ из Добановаца.

Последње недеље у месецу, 27. септембра за љубитеље позоришне уметности Културни центар је припремио комедију „Женска посла“, насталу у оквиру пројекта „Позориште на селу“ по текстовима Душка Радовића у режији Слободана Станковића у којој играју чланице Драмске секције пећиначког КЦ Мерима Радивојевић, Јелена Недељковић и Катарина Добрић.

ПРОГРАМ 6. ПЕЋИНАЧКОГ КУЛТУРНОГ ЛЕТА

НЕДЕЉА 06.09.2020.

КОНЦЕРТ ПОСВЕЋЕН КОМПОЗИЦИЈАМА ИЗ АНИМИРАНИХ ФИЛМОВА ВОЛТА ДИЗНИЈА

ИРИНА АРСЕНИЈЕВИЋ И КВАРТЕТ „МАЕСТРЕ“ СРЕМСКА МИТРОВИЦА

НЕДЕЉА 13.09.2020.

КОНЦЕРТ ДУХОВНЕ И ЕТНО МУЗИКЕ

БОЈАНА РАДИВОЈЕВИЋ УЗ ПРАТЊУ НЕДЕЉКА АНЂЕЛИЋА И ТАМАРЕ ТОПАЛОВИЋ

НЕДЕЉА 20.09.2020.

КОНЦЕРТ ЕX-YУ РОК МУЗИКЕ

ЛИДИЈА ДОМАЗЕТ И „ЛОГИН БЕНД“ ДОБАНОВЦИ

НЕДЕЉА 27.09.2020.

КОМЕДИЈА „ЖЕНСКА ПОСЛА“

ДРАМСКА СЕКЦИЈА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ПЕЋИНЦИ

ТЕКСТ: ДУШКО РАДОВИЋ / РЕЖИЈА: СЛОБОДАН СТАНКОВИЋ

ИГРАЈУ: МЕРИМА РАДИВОЈЕВИЋ, ЈЕЛЕНА НЕДЕЉКОВИЋ, КАТАРИНА ДОБРИЋ

Извор: Општина Пећинци