У НОВОЈ АКЦИЈИ ОЗЕЛЕЊАВАЊА ГРАДА ПОСАЂЕНА ЈАПАНСКА ТРЕШЊА ДУЖ БУЛЕВАРА

Чланица Градског већа за заштиту животне средине Мира Раденовић Бојић је узела учешће у данашњој акцији озелењавања Града на простору Булевара Михајла Пупина уз Дунавски парк, као и у самом парку, а у оквиру пројекта „Садимо сада за будућност Новог Сада“.

– Данас се налазимо на локацији дуж Булевара Михајла Пупина поводом садње 18 нових стабала јапанске украсне трешње, која ће од данас украшавати Булевар и наш Град. Поред тога, овим поводом најављујем акцију ЈКП „Градско зеленило“ и ЈКП „Чистоћа“ на пролећном уређењу зеленила које обухвата чишћење и уређење зелених површина, као и садњу дрвећа, цвећа, перена и украсног шибља у Граду и приградским насељима. Данашња акција је део наших настојања да обновимо и унапредимо зелени фонд Града након јулског неверемена, али и да оваквим сталним активностима садње утичемо да се свест о значају зеленила у Граду подигне на највиши ниво и да заједно са нашим суграђанима, волонтерима, друштвено одговорним компанијама, наставимо да оплемењујемо Нови Сад као урбану средину у којој је само од новембра месеца прошле године посађено, кроз овакве активности, око две и по хиљаде стабала – рекла је Раденовић Бојић.

Присутнима се испред ЈКП „Градско зеленило“ обратила Данијела Андрић, помоћница директора, рекавши да ово предузеће спроводи акцију интезивне садње у периоду мировања вегетације која траје од новембра 2023. године и трајаће до краја марта текуће године, захваљујући пре свега подршци Града Новог Сада и Градске управе за заштиту животне средине.

– Поред наведених активности, у току је и пресађивање одраслих стабала из фундуса старог Расадника на Футошком путу, на свим локацијама у Граду, у настојању да унапредимо број, али и квалитет зелених простора на територији Новог Сада – истакла је Андрић.

Акција озелењавања спроводи се на основу Плана реконструкције јавних зелених површина на територији Града Новог Сада за период 2023-2027 године. План представља свеобухватни документ који ће, поред санације оштећења и реконструкције јавних зелених површина, допринети унапређењу зеленог фонда на територији Града, еколошкој одрживости и квалитету живота грађана.

Нови Сад, 28. фебруар 2024. године

Извор: Град Нови Сад