У НОВОМ САДУ ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА УПРАВУ И ЧЛАНОВЕ ФК “ПРОЛЕТЕР“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је играче и представнике управе новосадског ФК “Пролетер“ поводом великог успеха који су недавно остварили, односно уласка тог клуба у Супер лигу Србије.

– За Нови Сад много значи развијање сваке спортске дисциплине, а посебно смо поносни када спортисти доносе радост, и када нам као својеврсни амбасадори служе на понос. Велика је ствар што Нови Сад сада има два суперлигаша, али велика је и одговорност да обезбедимо што боље услове да они остваре тренажни процес и да покажу на утакмицама своју праву снагу и вештину. Желимо да буду равноправни са великим клубовима попут “Звезде“ и “Партизана“, али и “Војводине“. Пратимо њихов рад, па и на овај начин хоћемо да им покажемо да уважавмо резултате које су постигли – рекао је Огњен Цвјетићанин и у име Града Новог Сада честитао играчима, стручном тиму и управи Клуба историјски успех.

“Пролетер“ је већ дуго стабилан прволигаш, а после 67 година постојања, клуб са Слане баре успео је да се пласира на прво место и постане један од најуспешнијих тимова у Србији. Новосађани ће, захваљујући томе, наредне сезоне моћи да гледају и градски суперлигашки дерби.

Директор ФК “Пролетер“ Горан Антић захвалио се на пријему, као и на подршци Града и изјавио да је прелазак у Супер лигу Србије нови изазов за тај клуб.

– Настојаћемо да будемо стабилан суперлигаш, да се максимално трудимо, и да не будемо лак плен за велике као што су “Партизан“ и “Звезда“. Сезону смо завршили као лидери, дали смо највише голова и играли најатрaктивнији фудбал, због чега смо имали бројну публику и добили похвале са свих страна – нагласио је Антић.