У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „МИЛАН КОЊОВИЋ ИЗ НОВОСАДСКИХ КОЛЕКЦИЈА“

У четвртак, 8.новембра, у Спомен-збирци Павла Бељанског, поводом обележавања 120 година од рођења великог уметника, отворена је изложба „Милан Коњовић из новосадских колекција“.

У свом обраћању Немања Сарач, члан Градског већа за област културе и образовања, рекао је:

„Сарадња Спомен – збирке Павла Бељанског и Галерије „Милан Коњовић“ Сомбор наставља животне мисије Павла Бељанског и Милана Коњовића, али и доприноси савременим европским токовима у култури – мобилности запослених у култури и умрежавању. Дело Милана Коњовића на најбољи начин изражава и представља Сомбор. Оно је инспирисано Сомбором, настаје у Сомбору и посвећено је Сомбору. Коњовић је то најјасније изразио формирајући легат под геслом: „Слике ове, миљенице моје, са љубављу дарујем родном граду, оне једино њему и припадају.“, рекао је Сарач и додао „ Град Сомбор слави Коњовића првенствено кроз програме Галерије „Милан Коњовић“, али и кроз бројна научна и уметничка дела која су му посвећена, међу њима је и представа Народног позоришта Сомбор „Маестро“, истакао је у свом обраћању  Немања Сарач, члан Градског већа за област културе и образовања на отварању изложбе изложба „Милан Коњовић из новосадских колекција“.

На изложби су представљена дела из колекције Спомен-збирке Павла Бељанског, Покрајинске владе, Града Новог Сада, Галерије Матице Српске, Музеја Војводине, али и Галерије Милан Коњовић Сомбор.

Извор : Град Сомбор