У ОГАРУ ОДРЖАНА ПРВА МЕМОРИЈАЛНА ФИЈАКЕРИЈАДА

Коњички клуб „Сремачки ајгир“ из Огара недавно је организовао Меморијалну фијакеријаду „Зоран Дамјановић Ус“, у знак сећања на колегу узгајивача коња који је прошле године преминуо од последица инфекције корона вирусом у 38. години живота.

Како нам је рекао председник Клуба Бошко Мијалчић, фијакеријада је организована поводом обележавања сеоске славе, са намером да постане традиција у Огару. Иако је клуб „Сремачки ајгир“ званично регистрован прошле године, неформално је активан већ неколико година.

„Ово је трећа фијакеријада коју смо организовали, а прва посвећена нашем колеги и пријатељу Зорану. Намера нам је да убудуће сваке године поводом славе у Огару организујемо меморијалну фијакеријаду. Ове године смо имали дефиле запрега улицама Огара и велико дружење љубитеља коња након тога, а жеља нам је да временом у програм фијакеријаде уврстимо и такмичарски део“ – рекао нам је Мијалчић.

За нешто више од годину дана постојања КК „Сремачки ајгир“, који тренутно броји 15 чланова, успео је да направи летњиковац у оквиру кога је озидана пећ за припремање хране. До летњиковца је доведена струја, а поред летњиковца је традиционални бунар са ђермом и новозасађено дрвеће.

„Све то не бисмо успели да тако брзо урадимо сопственим средствима, али је Општина Пећинци подржала наше напоре и захваљујући значајној подршци наше општине успели смо да реализујемо добар део планова. Наравно, предстоји нам још доста посла. Надамо се да ћемо до зиме успети да затворимо летњиковац, како бисмо могли да се окупљамо и у хладним данима, а намера нам је да оградимо простор за терен за коњичке спортове и да терен изравнамо и припремимо за одржавање такмичења“ – каже Мијалчић.

Фото Слободан Чавић

Извор: Општина Пећинци