У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ЧИСТА СРБИЈА“ 24,5 МИЛИОНА ЕВРА ЗА КАНАЛИЗАЦИЈУ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

У згради Општинске управе у Новом Бечеју данас је одржана 35. седница Општинског већа општине Нови Бечеј, на којој су, поред низа тачака које се тичу рада саме локалне самоуправе и јавних установа и предузећа, чланови Већа утврдили и предлог измена и допуна Плана генералне регулације насеља Нови Бечеј у циљу остварења нових просторно-функционалних потреба и решења на осам локација у Новом Бечеју, која, између осталог, омогућава изградњу новог објекта Дому за одрасла лица „Свети Василије Острошки“, нових паркинг места у ужој зони центра, паркинг простора код Житног магацина и реплике неолитског насеља, вишеспратница у улици Петра Драпшина и друго.

Такође, утврђен је и предлог одлуке о приступању изради измена и допуна Плана детаљне регулације блока 115 у Новом Бечеју која се директно тиче пројекта „Чиста Србија“ у оквиру ког ће у наредне три године бити изграђена комплетна канализација у насељу Нови Бечеј. Више детаља о овом теми, након одржане седнице, рекао нам је председник општине, Саша Максимовић и додао да је за грађане веома битна информација и да ће цена прикључка на канализацију бити бар за 50 посто нижа.

Реализација највећег досадашњег пројекта изградње и и реконструкције канализационе инфраструктуре „Чиста Србија“ званично је почела потписивањем анекса уговора између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, кинеских инвеститора и представника четрнаест локалних самоуправа почетком августа ове године, а подразумева изградњу 26 постројења за пречишћавање отпадних вода и око 700 километара нове канализационе мреже.

Извор: Општина Нови Бечеј