U PANČEVU MESARA „NA TOČKOVIMA“

Na osnovu mere države odlukom gradskih vlasti Pančeva sve pijace su zatvorene, a pojedini trgovci su se prilagodili uslovima i nastavili prodaju uz samu glavnu „zelenu“ pijacu, navodi 013info.

Mesara „Đera“, čiji je objekat ostao zatvoren u pijaci, opremila je mesaru na „točkovima“ koja je od subote, tradicionalno najjačeg pijačnog dana, svakog jutra parkirana ispred jednog od dva centralna ulaza na pijacu.

Kamion je u stvari preuređena hladnjača za transport mesa od koje je sada nastala prava mala mesara, gde iza vitrine rade dvojica mesara pod adekvatnom zaštitom predviđenom za doba epidemije.

Vlasnik Danijel Đerfi rekao je za Tanjug da je prvog dana rada u subotu bilo kupaca, dok je u ponedeljak bilo manje mušterija.

Kako je objasnio, mesara na točkovima ispunjava sve uslove za ovaj način prodaje, a druge mesare su i pre vanrednog stanja imali tu vrstu trgovine.

Mesara Đera je kupcima u ovo vreme proširila ponudu i na prodaju preko dostave na kućnu adresu.

Pet šop Amos u bloku lokala uz samu pijacu nastavio je prodaju kao i ranije jer su mu izlog i ulaz okrenuti van pijace, a prodavac kaže da je razlika u vrstama kupaca jer sada dolaze samo oni koji su planirali kupovinu a ne kupci prolaznici.

Trgovinu je prilagodio i bajk šop Fristajl koji sada umesto uobičajene trgovine sa pijačne strane, svoje bicikle, opremu za njih, kao I usluge popravke nudi kroz magacinski ulaz do koga se stiže van pijace.

Da je proleće i vreme prodaje zeleniša svedoče još dva prodavca koji su stali na prazan parking i prilaz pijaci sa bakalukom od krompira, od sveže salate do mladog luka.

Kapije glavna pančevačka zelena pijaca na kojoj je do pre nedelju dana bilo i više stotina prodavaca pijačnim danom a prodavalo se na otvorenom – zatvorene su i zaključene.

Izvor: 013info