U PANČEVU ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE U OLIMPIJSKOM DIZANJU TEGOVA

U prostorijama Krosfit kluba Gvožđar u nedelju, 9. juna, najjače takmičarke iz Srbije su se ogledale na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova, navodi 013info. Takmičile  su se dizačice iz 10 klubova: Partizana, Crvne Zvezde, Banjice, Naisusa, Legionara, Niša, Kamena, Spartaka iz Subotice, Radničkog iz Sombora i Jedinstva iz Stare Pazove.

U kategoriji do 55 kg pobedila je takmilčaka iz Kluba dizača tegova „Niš“ iz Niša, Miljana Jovančić. U kategoriji do 59 kg tnajbolja je bila takmičarka iz Niša Sara Milojković koja je nastupala za klub Legionar. U prestižonj kategoriji do 64 kg vodila se žestoka borba između Aleksandre Prokić iz Naisusa i Jovane Stajić iz Banjice, u kojoj je Jovana trijumfovala. U najbrojnijoj kategoriji, kategoriji devojaka do 71 kg telesne težine, ubedljiva je bila Tamara Živković iz Partizana. Verica Dušanić iz Radničkog pobedila je u kategoriji do 76 kg. U kategoriji veteranki pobedu je odnela Jelena Đekić iz Jedistva, dok je kod devojaka preko 86 kg pobedila Anđela Popović iz kluba Niš.

„Zadovoljan sam organizacijom ovog prvenstva. Puno mi znači podrška prijatelja koju sam i ovoga puta imao.  Prijalo mi je mnoštvo pozitivnih komentara od strane tehničkih delegata, sudija, ljudi iz saveza, takmičarki i publike, za uložen trud i vrhunsku organizaciju koju smo zajedničkim trudom i radom ostvarili. Trudiću se da nastavim da promovišem ovaj sport i da ga konstantno razvijam u našem gradu. Ovakve dogadjaje volim između ostalog zato što uspevam da okupim stare Pančevačke dizače i nekadašnje takmičare kluba. Na jesen ove godine 19.oktobra nas opet čeka organizacija prvenstva Srbije u olimpijskom dizanju tegova, ovog puta za devojke mlađeg uzrasta, juniorskog i mlađe seniorskog staža kao i studentkinja“, rekao je Fillip Vlajić iz KDT Dinamo i dodao „Ostaje žal za nastupom atletičarke i dizačice Dinama Zorane Barjaktarović koja je morala da učestvuje na 2. kolu Kupa Srbije na 200 m. Odgovorno tvrdim da zlatna medalja na prvenstvu Srbije ne bi ni ovog puta zaobišla Zoranu.“.

Izvor: 013info