У ПАНЧЕВУ ПОСТАВЉЕН КАМЕН ТЕМEЉАЦ БУДУЋЕ ФАБРИКЕ „ZF FRIEDRICHSHAFEN AG“

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовали су данас постављању временске капсуле у темељ будућег погона немачке компаније за производњу делова за електричне аутомобиле „Friedrishafen“, који би, како је поручено, требало да буде изграђен до краја 2019. године.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је реч о једној од највећих страних инвестиција у Србији, те додао да је ово велики дан за Град Панчево, АП Војводину и Републику Србију, јер, како је оценио, глобални лидер у производњи компонената за аутоиндустрију који послује у 40 земаља у целом свету, коначно стиже и у нашу земљу.

„Производни погони ове компаније обухватитиће 25.000 квадрата и запослиће 1.000 људи и то је добра вест и позитиван сигнал и за друге инвеститоре“, рекао је председник Мировић.

Он је додао да долазак још једне немачке компаније у Србију говори о економској стабилности и уређености наше земље, коју, како је навео, инвеститори препознају.

„За нас је веома значајан податак да половина свих немачких инвеститора у Србији послује на територији АП Војводине, да запошљавају 18.000 људи али и да се тај број на месечном нивоу повећава“, истакао је председник Мировић и додао да је вредност тог капитала 1,3 милијарде евра.

„Ово је једна од највећих производних инвестиција у Србији, вредна 160 милиона евра. Реч је о компанији са којом идемо у будућност и у корак са светом“, изјавио је председник Републике Србије Александар Вучић.

Он се овом приликом посебно захвалио председнику Мировићу и Покрајинској влади, на напорима које улажу у изградњу и опремање индустријских зона у АП Војводини.