U PETAK DRUGA KONFERENCIJA O REGIONALNOJ STABILNOSTI U KCNS

Učesnici ovogodišnje konferencije su eminentni intelektualci iz Srbije i regiona: hrvatski istoričar prof. dr Hrvoje Klasić, koji ima veliki ugled u Hrvatskoj, Srbiji, regionu i u SAD, profesor Beogradskog univerziteta dr Dejan Vuk Stanković, izuzetan intelektualac i filozof, direktor Foruma za etničke odnose dr Dušan Janjić, bosanskohercegovački diplomata Zlatko Dizdarević, novinar i diplomata iz BiH i katolički teolog i istoričar Goran Šarić iz Rijeke čija tv gostovanja imaju po nekoliko stotina pregleda u regionu. Moderator konferencije biće dr Dunja Demirović.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada i idejni tvorac Konferencije Bojan Panaotović, uputio je danas na konferenciji za medije poziv građanima Novog Sada, Vojvodine, Srbije, pa i regiona, da prisustvuju ovom značajnom događaju i da se svojim pitanjima i zapažanjima uključe u konferenciju za koju se nada da će prerasti u tradicionalnu.

– Osnovni cilj ili putokaz za sve nas su mir i stabilnost u ovom regionu. Nekada to, možda, zvuči kao fraza, ali nema prečeg od mira i bezbednosti, kao i ekonomske, političke, kulturne i svake druge dobrosusedske saradnje na prostoru eks Jugoslavije. Razum i praktičan pogled na savremene političke procese, praštanje i zdravi planovi za budućnost, to je naš cilj  – istakao je direktor Panaotović.

 Uz naglasak da je poglavlje „povratka u prošlost” neophodno  zatvoriti i uspostaviti saradnju i stabilnost iz kojih proističe bolji i kvalitetniji život za sve ljude u regionu, Panaotović je uputio poziv građanima da prisustvuju ovom velikom događaju u KCNS, te da svojim pitanjima i sugestijama uzmu učešća u debati. Konferenciju će, uz podršku gradonačelnika Miloša Vučevića, otvoriti član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Prošlogodišnja Konferencija o regionalnoj stabilnosti, podsetimo, imala je izvanredan odjek u javnosti, i to ne samo u Srbiji nego i u širem regionu.