У ПЕТАК ФИЛМ О КУПИНИКУ ПРЕМИЈЕРНО У КЦ

У оквиру манифестације “Сајам културе младих на селу” у пећиначком Културном центру, у петак, 24. децембра, премијерно ће бити приказан археолошки филм „Тврђава Купиник – 500 година после“.

Аутори филма су студент режије Слободан Станковић из Пећинаца и археолог Перица Одобашић из Купинова, а сниман је поводом обележавања пет векова од разарања тврђаве „Купиник“ у Купинову у продукцији „КЦП – Музеј Купиник“ који од ове године функционише у оквиру централне установе културе у општини Пећинци, са седиштем у Купинову. За снимање и монтажу филма био је задужен Дејан Тодорвић из Старе Пазове.

У филму поред Перице Одобашића говоре и историчар и професор на Филозофском факултету у Новом Саду др Борис Стојковски, редовни професор средњовековне књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду др Светлана Томин, археолог-конзерватор у Заводу за заштиту споменика у Сремској Митровици Биљана Лучић и мастер инжењер архитектуре-конзерватор у Заводу за заштиту споменика културе у Сремској Митровици Иван Филиповић.

Специјални гости вечери биће чланови Хора „Кранчевић“ који функционише при Музичкој школи „Петар Кранчевић“ у Сремској Митровици на челу са диригенткињом Јованком Иванић из Сремске Митровице. Почетак пројекције заказан је у 18.00 часова.

Овим програмом свечано ће бити затворен овогодишњи „Сајам културе младих на селу“ који траје од 3. до 24. децембра ове године, у организацији Културног центра Пећинци под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Општине Пећинци.

Извор: Општина Пећинци