U PETAK HUMANITARNO VEČE U PEĆINAČKOM KC

Kulturni centar Pećinci, Srednja tehnička škola “Milenko Verkić Neša”, Društvo za negovanje narodne tradicije “Pećinci” i pećinačko “Pozorište mladih amatera” organizuju humanitarno veče, u petak 2. novembra, za prikupljanje sredstava za lečenje petnaestogodišnje Dragane Antić iz Jakova koja je godinama uspešno sarađivala sa pećinačkim i dobanovačkim folklorašima.

Tokom humanitarnog programa, pripremni i prvi ansambl DNNT “Pećinci” izvešće četiri koreografije za svoju drugaricu. U programu će učestvovati i učenici STŠ “Milenko Verkić Neša” koji će izvesti predstavu “Da, da, da” rađenu po motivima iz filma “Lajanje na zvezde”, recitatori, vokalni solisti i školski bend, dok će članovi pećinačkog Pozorišta mladih amatera izvesti kabare “Čuješ seko” koji je rađen po originalnim tekstovima Duška Radovića.

Humanitarno veče počinje u 18.00 časova, cena ulaznice je 200 dinara, a u holu Kulturnog centra biće postavljena kutija za prikupljanje dobrovoljnih priloga. Sav prihod od ulaznica i priloga biće donirani za nastavak lečenja Dragane Antić u inostranstvu.

Tokom protekle nedelje, polaznici Predškolske ustanove “Vlada Obradnović Kameni” iz Brestača su u akciji “Budimo humani” prikupili su za Draganino lečenje 67.500 dinara, dok je tokom Sajma kulture mladih na selu kojim je obeleženo 40 godina postojanja KC Pećinci prikupljeno 37.500 dinara.

Izvor: Opština Pećinci