У ПЕТАК ЈУБИЛАРНИ МИНИ-ТИНИ ФЕСТ У ПЕЋИНАЧКОМ КЦ

 

Дечји музички фестивал „Мини-тини фест“ биће одржан 8. октобра у сали Културног центра Пећинци са почетком у 18.00 часова. Као и претходних година, фестивал организује домаћин Културни центар под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, а директор КЦ Јован Деврња истакао је да иако је ова година јубиларна када је у питању одржавање овог фестивала, ипак још већи значај има за децу јер прошле године није одржан због пандемије.

„Ове године по петнаести пут, уз поштовање свих епидемиолошких мера, окупићемо децу основношколског узраста из све три основне школе на територији наше општине и то у седмици када се обележава Дечја недеља. Овакви фестивали су значајни пре свега, јер афирмишу младе музичке наде које се касније опредељују за бављење музиком, а пећиначка локална самоуправа и централна установа културе у нашој општини пружају пуну подршку свима онима који су прве музичке кораке направили, управо, на овом фестивалу“ – рекао је Деврња.

У мини категорији представиће се деветоро деце узраста од првог до петог разреда, док ће се у тини категорији представити седморо учесника узраста од шестог до осмог разреда. Стручни жири у саставу: Јован Адамов, уметнички директор фестивала, композитор и диригент, Данијела Хорњак, мастер теоретичар уметности – музички педагог и Бојана Радивојевић, диригент, доделиће прве три награде и посебну награду за интерпретацију у оба узраста. Учеснике су припремали наставици музичке културе: Јелена Димић Ђукић, Дејан Загорац и Иван Макевић. Водитељ програма је Бранимир Бане Росић.

У ревијалном делу програма наступиће победници у мини и тини категорији 2019. године – Душица Тепша и Ивона Лазаревић.

Извор: Општина Пећинци