У ПЕТАК КАРНЕВАЛ ПОД МАСКАМА ЗА НАЈМЛАЂЕ ПЕЋИНЧАНЕ

Свечано отварање Дечјег културног лета у Пећинцима, које организује Културни центар под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, заказано је за петак 1. јул на платоу шеталишта код Културног центра, са почетком у 19.00 часова.

На самом почетку ће бити одржан дефиле деце под маскама, након чега ће се представити све маске и одабрати најкреативније костимирани малишани, а од 19.30 минута у част награђених биће изведена интерактивна представа за децу под називом „Кловновска олимпијада“. Након представе, најмлађи ће моћи да уживају у концерту музике за децу под називом „Авантуре летеће гитаре“ у оквиру којег ће се представити песник, музичар и аутор дечје емисије „Хајде са мном у обданиште“ која се емитује на програму РТВ-а, Бранимир Бане Росић.

Дечје културно лето трајаће од 1. до 31. јула, а сваког петка, суботе и недеље у центрима насеља или у двориштима школа ће бити организоване представе за децу. Малишани у Шимановцима већ у суботу 2. јула ће имати прилику да на летњој позорници у парку насеља погледају представу „Четири годишња доба“, док ће најмлађи у Купинову у недељу 3. јула моћи да уживају у представи „Пинокио у позоришту“ која ће бити изведена у дворишту Етно-куће „Путник“.

Све представе су рађене у продукцији пећиначког Културног центра, а манифестација се реализује у сарадњи са Предшколском установом „Влада Обрадовић Камени“ у Пећинцима, основним школама на територији општине и месним заједницама.

петак 1. јул 2022. године, шеталиште у Пећинцима

19.00 Дефиле деце са маскама, одабир најбоље маске и додела награда

19.30 КЛОВНОВСКА ОЛИМПИЈАДА – интерактивна представа за децу

20.00 АВАНТУРЕ ЛЕТЕЋЕ ГИТАРЕ – концерт Бранимира Банета Росића

субота 2. јул 2022. године, летња сцена у парку Шимановаца

19.00 Дефиле деце са маскама, одабир најбоље маске и додела награда

19.30 ЧЕТИРИ ГОДИШЊА ДОБА – интерактивна представа за децу

недеља 3. јул 2022. године, двориште Етно куће „Путник“ у Купинову

19.00 Дефиле деце са маскама, одабир најбоље маске и додела награда

19.30 ПИНОКИО У ПОЗОРИШТУ – интерактивна представа за децу

Извор: Општина Пећинци