У ПЕТАК ПРВИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ У КУЛИ

Први Фестивал науке под слоганом „У сусрет науци“, у организацији Образовног центра „Сократ“ из Куле и Туристичке организације општине Кула одржаће се у петак 05. новембра, у холу Пионирског дома. Организатори кажу да је Фестивал науке настао са жељом да се широј публици укаже на науку као неодвојиви део свакодневног живота и да истовремено пружи инспиративан, нов и свеж поглед на различите научне области.

„Наш циљ јесте да пробудимо интересовање и да радозналцима свих генерација укажемо на важност науке и технологије, али и на узбудљивост и сложеност научног позива“, рекао је Игор Лешчешен, организатор фестивала.

Отварање фестивала предвиђено је за 10 часова, а своје учешће на фестивалу су потврдили Природњачко друштво Србије, Центар за промоцију науке, Департман за географију, туризам и хотелијерство (ПМФ Нови Сад), Департман за Хемију, биохемију и заштиту животне средине (ПМФ Нови Сад), Департман за енергетику, електронику и телекомуникације (ФТН Нови Сад), Департман за мехатронику, роботику и аутоматизацију (ФТН Нови Сад), Carpe Noctem, ДМИ „Бранислав Букуров“, НИДСБЕ „Јосиф Панчић“, Клуб физичара (ПМФ Нови Сад), ЕТШ „Михајло Пупин“, ОЦ „Сократ“.

На самом крају фестивала планирано је научно-популарно предавање у свечаној сали Скупштине општине Кула. Покровитељ фестивала је општина Кула.

Извор: Општина Кула