U PETAK „ULICA DOBRIH VIBRACIJA“ U PEĆINCIMA

U okviru Pećinačkog kulturnog leta, šetalište u Pećincima i ove godine biće stecište narodne tradicije, folklora, muzike i zabave, tokom manifestacije „Ulica dobrih vibracija“. Organizator Kulturni centar Pećinci pripremio je bogat program ovaj put u susret pećinačkoj slavi, a petak je rezervisan samo za „dobre vibracije“.

Početak manifestacije zakazan je za 16.00 časova tradicionalnom etno postavkom preko 35 udruženja žena pod nazivom „Kolači naših baka“, tokom koje će ljubitelji ukusnog zalogaja i poštovaoci narodne tradicije biti u prilici da vide i probaju kolače koje su nekada pravile naše bake, kao i da na izloženim štandovima udruženja pogledaju neprocenjive rukotvorine ovih žena. Na pećinačkom šetalištu posetioci će takođe biti u prilici da posete štandove proizvoda malih privrednika, kao i da prisustvuju takmičenju 15 ekipa u pripremanju kotlića, u organizaciji pećinačkog Saveta mesne zajednice.

Kulturno-umetnički program počinje u 17.00 časova. Od 18.00 časova ulicom Slobodana Bajića prodefilovaće preko 350 članova folklornih društava iz cele Srbije i inostranstva, koji će se predstaviti bogatim koloritom nošnji svoga kraja, a nakon defilea, sada već tradicionalno, biće održan večernji koncert folklornih društava na šetalištu. Bogat program u petak uveče, začiniće koncert profesora muzike Ivana Makevića od 21.30 minuta, a gost večeri biće estradna umetnica Nada Topčagić.

Izvor: Opština Pećinci