U PETAK VEČE KLASIČNE MUZIKE

Drugi “Sajam kulture mladih na selu” u Pećincima nastavlja se u petak 15. novembra kada će u Kulturnom centru, u 17.00 časova, biti održan Koncert u okviru kojeg će se, ljubiteljima i poštovaocima nota kompozitora klasične muzike, predstaviti mladi i talentovani učenici Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje koji preko 30 godina radi u okviru ove ustanove.

Manifestaciju „Sajam kulture mladih na selu“ po drugi put organizuje pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom opštine Pećinci i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a tokom sedam sajamskih večeri od 8. do 29. novembra, svakog petka i subote publika će uživati u dečjoj, duhovnoj, klasičnoj i rok muzici, kao i pesničkim, pozorišnim i filmskim programima, dok će prateći programi biti organizovani u saradnji sa Dnevnim boravkom za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu.

Sajam kulture mladih na selu čiji su promoteri i voditelji programa studenti Marija Kolak iz Šimanovaca i Jovan Čikić iz Pećinaca organizuje se u saradnji sa pećinačkom PU „Vlada Obradović Kameni“, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci, OŠ „Dušan Jerković Uča“ Šimanovci, OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ Kupinovo, STŠ „Milenko Verkić Neša“ Pećinci, pećinačkom Narodnom bibliotekom, Udruženjem mladih aktivista Pećinci, Arhijerejskim namesništvom pećinačkim i pećinačkim Centrom za socijalni rad.

Izvor: Opština Pećinci