У ПЛАНКОВОЈ БАШТИ ОДРЖАВА СЕ 3. ФЕСТИВАЛ „ЗДРАВ ЖИВОТ“ – РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ И ОДРАСЛЕ УЗ УЧЕШЋЕ ВЕЛИКОГ БРОЈА ИЗЛАГАЧА

Tрећи Фестивал „Здрав живот“ одржава се данас у зрењанинскојПланковој башти и окупио је велики број излагача и посетилаца.

Фестивал је организовало Удружење „Здрав живот“, које је на тај начин обележило и 35. годишњицу постојања, а уз подршку Града Зрењанина, Туристичке организације, Културног центра Зрењаинаи пословног удружења ЗРЕПОК.

Фестивал је осмишљен да би посетиоцима првенствено омогућио да се едукују како о конвенционалним, тако и о алтернативним приступима очувања и унапређења физичког, менталног и духовног благостања, као и животне средине.

Поред тога, организоване су и интерактивне радионице на отвореном на којима се могу стећи практична знања и опробати се у разним физичким активностима. Осим предавања, посетиоци се могу и едуковати на штандовима учесника.

Организатори наводе и да је програм организован тако да покрива интересовање свих генерација, па је то, указали су, био и породични фестивал чији је циљ ширење свести и едукација у смеру здравих животних навика, а да манифестација својим примером показује еколошку одговорност у реализацији програма.

Овогодишњи Фестивал окупио је педесет излагача органских производа, а одржава се дванаест радионица за одрасле, седам радионица за децу, као и различита предавања на тему здравог живота.

Иначе, Удружење „Здрав живот“ је основано 1988. године у Зрењанину као прво у Србији тог типа. Основна делатност удружења је едукативна тј. организовање предавања и курсева у циљу унапређења свих аспеката здравља људи.
Као круну тридесетогодишњег постојања и успешног деловања, удружење је 2018. године, под покровитељством града Зрењанина, организовало први Фестивал „Здрав живот“. Након успешно реализованог првог фестивала, 2019. године је одржан и други са већим бројем учесника, како из земље тако и из иностранства али и са већим бројем посетилаца (око 2000 људи).

Извор: Град Зрењанин