У ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА ЗА ОПШТИНУ БАЧКА ТОПОЛА ВРЕДАН 595,3 МИЛИОНА ДИНАРА

У Покрајинској влади данас је потписан уговор о изградњи централног постројења за пречишћавање отпадних вода за општину Бачка Топола, вредан 595,3 милиона динара. Пројектом је предвиђена изградња постројења пре испуштања у водоток реке Криваје, са пратећим објектима и инфраструктуром.

Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, за прву фазу радова издвојила је само у овој години 191,5 милиона динара.

„Покренули смо ове године иницијативу да се у Бачкој Тополи, Малом Иђошу и Српској Црњи изграде нови пречистачи, са намером да заштиту животне средине, изградњу пречистача отпадних вода и постројења за пијаћу воду поставимо у први план у целој АП Војводини“, изјавио је председник Мировић.

Договорена је, како је додао Мировић, и сарадња са Општином Бачка Топола ради инвестирања у секундарну канализациону мрежу јер она делимично постоји у Бачкој Тополи, док уопште не постоји у насељеним местима Зобнатица и Бајша.

„Радићемо паралелно на изградњи пречистача и секундарне канализационе мреже са циљем да се до краја 2021. године пусте у функцију, због привреде која је све више присутна у овој општини, заштите реке Криваје, али и због велике акције коју ћемо заједно спороводити са националним и међународним фондовима када је реч о заштити животне средине“, истакао је Мировић.

Председник је нагласио да се са овим уговором, као и са уговором за доградњу Гимназије „Исидора Секулић“ у Новом Саду, завршава инвестициони циклус за ову годину.

Председник Општине Бачка Топола Габор Кишлиндер изјавио је да је данас велики дан за све грађане општине Бачка Топола.

„Хвала Покрајинској влади на подршци јер сами не можемо да реализујемо овако велики пројекат, који грађани Бачке Тополе чекају годинама“, изјавио је Кишлиндер.

Потписивању уговора присуствовао је и дире