U PONEDELJAK PROTEST – TRAKTORSKE BLOKADE PUTEVA ŠIROM VOJVODINE

Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije organizuje jednočasovni protest upozorenja zbog visokih cena goriva

Velika je zainteresovanost poljoprivrednika nezadovoljnih visokom cenom goriva za protest koji u ponedeljak, 11. juna, organizuje Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije, izjavio je za Agrosmart predsednik upravnog odbora ove organizacije Jovica Jakšić.

Po njegovim rečima traktori će izaći u protestnu vožnju u 8.30 časova. Iz organizacija, članica Nezavisne asocijacije poljoprivrednika stalno stižu potvrde o učešću u protestu, a za sada je sigurno da će na drumove izaći poljoprivrednici iz Opova, Alibunara, Kovina, Kovačice, Pančeva, Požarevca, Malog Crnića, Stare Pazove…

„Protesti će  će biti mirni. Prijavljeni su u skladu sa zakonskom procedurom, a organizujemo ih u znak upozorenja na visoku cenu goriva za poljoprivrednike“, naglasio je Jakšić.

U prvom redu, nezadovoljstvo će biti iskazano zbog ovog problema, što ne znači da je to jedino nerešeno pitanje zbog kojeg su poljoprivrednici dospeli u ozbiljno tešku situaciju, kazao je on.

Opšteprihvaćeno mišljenje među nezadovoljnim ratarima da je neophodno promeniti akciznu politiku kada je o poljoprivredi reč, za šta je potrebna izmena zakona koja bi omogućila da se ovaj namet za poljoprivrednike skine ili značajno umanji.

Izvor: Agrosmart