У ПОТПУНО НОВОМ РУХУ – РЕКОНСТРУИСАНО СПОРТСКО ИГРАЛИШТЕ „РУПАЧЕ“

Ослушкујући потребе суграђана Општина Рума покренула је велику акцију обнове старих и изградње нових дечијих и спортских игралишта. На више локација у граду изводе се радови на уређењу простора за спорт и рекреацију.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознао је потребу Општине Рума да унапреди спортску инфраструктуру и обезбеди младима уређен простор за спортске активности па је тако финансијски, са 5 милиона динара подржао велики пројекат обнове спортског терена „Рупаче“, у румском насељу Берак, у који деценијама није било улагања.

Тим поводом комплетно реконструисано спортско игралиште на углу улица Филипа Кљајића и др Предрага Вулете обишао је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, у друштву председнице Општине Рума Александре Ћирић, њене заменице Биљане Поповић Јовановић и председника СО Рума Стевана Ковачевића.

„Заједничким снагама направљено је мултифункционално игралиште за рукомет, кошарку, за мали фудбал, са лепим трибинама и стварно сам сигуран да ће овде одрасти неки нови млади спортисти и направити управо своје прве спортске кораке на овом терену“, оценио је покрајински секретар Баста, који је претходно са председницом Ћирић одржао и радни састанак у Градској кући на коме су разматрани будући заједнички пројекти локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата.

Председница Ћирић се захвалила Покрајини на финансијској подршци за обнову јединог терена у овом румском насељу, у коме живи велики број становника.

„Као што сам рекла на почетку свог мандата ја сам увек слушала шта суграђани желе, шта је њихова потреба, шта желе да се уради. Када смо моји сарадници и ја први пут обишли овај терен заиста се налазио у девастираном стању, а када сам чула колико овде живи становника, колико има омладине и деце која се бави рекреативним спортом и да су се овде некада одржавале радничке спортске игре, осећала сам потребу и дужност да уложимо што више и да тражимо помоћ са стране како би овај терен добио потпуно нови изглед и ново рухо“, истакла је председница Ћирић, изразивши наду да ће велики број омладине из других насеља гравитирати ка овом спортском терену.

„Наш циљ је да улажемо у младе, јер ако улажемо у младе улажемо у будућност, а оно што је најбитније јесте да их организујемо и да их усмеримо на бављење спортом“, изјавила је председница Ћирић и подсетила да је локална самоуправа ове године издвојила још више новца за улагање у спорт.

Спортски терен „Рупаче“ биће покривен видео надзором, уређене су трибине које имају близу 300 места за седење, на терену је постављена квалитетна, мултифункционална Берго спортска подлога, која испуњава ФИБА стандарде за одригравање међународних утакмица у баскету 3х3.

Извор: Општина Рума