У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ ВОЈВОДИНЕ СВЕЧАНО ЈЕ ОБЕЛЕЖЕНА 102. ГОДИШЊИЦА И ДОДЕЉЕНЕ СУ ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ ЗА ЗНАЧАЈНА ПРИВРЕДНА ОСТВАРЕЊА У 2020. ГОДИНИ

У Привредној комори Војводине одржана је свечаност на којој је обележена 102. годишњица постојања а том приликом додељене су  награде и признања најуспешнијим привредним друштвима , привреднику и привредници у години за нама. Први пут смо доделили и признање „ Златно перо привреде“ за медијски допринос развоју привреде у АП Војводини.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић рекао је да је веома поносан на чињеницу да је ПКВ једна од најстаријих пословно-привредних институција у држави, истакавши да је током тог периода она била суочена са бројним изазовима, али да је опстала захваљујући упорности и доследности привредника.

„Иза нас су 102 године постојања и рада Привредне коморе Војводине и то је јубилеј који нам намеће велику одговорност. Ни у овим тешким временима не смемо да посустајемо, већ морамо више и одлучније да радимо на развоју привреде Републике Србије и унапређењу пословног амбијента у Војводини“, истакао  је Вучуревић. Сарадња Привредне коморе Војводине и Покрајинске владе интезивна је и свакодневна. Заједно радимо на промоцији привредних потенцијала Покрајине и умрежавању војвођанских привредника са партнерима из земље и света.  Привредна комора Србије кроз своје активности и рад значајно утиче да се у нашој земљи креира и одржи још бољи привредни амбијент. Како би се тај циљ остварио , блиска сарадња Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Србије од непроцењивог је значаја истакао је Вучуревић.

„Јубилеј Привредне коморе Војводине прилика је да се укаже на значај привредних активности, развоја економије, успеха привредника и свега онога што доприноси нашем развоју. Привреда Војводине била је та која је, у веома тешкој години за глобалну економију, у најтежој години од Другог светског рата, успела да одржи привредне активности и да сачува радна места, и то је оно што охрабрује“, навео је председник Покрајинске владе Игор Мировић и додао да је протекле године забележен и раст већи од 12 процената у области пољопривреде. Раст су бележиле и неке гране од којих то нисмо очекивали, у условима глобалне кризе.

Томе су, како је навео, између осталих, допринели и привредници којима су данас уручена годишња признања „Коста Миросављевић“ за значајна привредна остварења у 2020. години. Мировић је оценио да су они, својим резултатима, дали значајан допринос напретку економије, због чега морају бити у центру пажње.

„Војводина је била важан фактор економског развоја и економског опстанка Републике Србије у минулој години. Захваљујући виталности наше привреде, знању и улагањима успели смо да прошлу годину завршимо са минималним губицима. Држава чини све да изађемо из кризе у којој се налазимо како бисмо још интензивније наставили са привредним и јавним улагањима и што пре кренули у нови економски старт“, рекао је председник Мировић.

Награде за успешно пословање и постигнуте врхунске резултате у области индустрије уручено је компанији „ Тимкоп“ из Темерина, у области пољопривреде компанији „ Атос фруктум „ Мала Ремета; у области услуга компанији „ НС Плакат“ из Новог Сада. Награду за најушпешнију привредницу у протеклој години добила је Драгана Ђермановић „ Пепер кмуникејшн груп“ из Новог Сада , а награда за најушпешнијег привредника уручена је Јаношу Жемберију „ Сат- Тракт „ из Бачке Тополе“ .

Ове године први пут је додељено признање „ Златно перо привреде“ . Признање се одлуком Управног одбора ПКВ додељује представницима медија који су својим непосредним професионалним ангажовањем допринели афирмацији привреде Аутономне покрајине Војводине. Добитница овог признања је Мирела Митрић, новинарка Радио- телевизије Војводине.