У РУСКОМ КРСТУРУ ОДРЖАН САЈАМ ЗИМНИЦЕ

Протеклог викенда, у Спортској хали у Руском Крстуру одржан је Сајам зимнице „Домаћи шпајз“. Ова традиционална гастрономска манифестација организована је се од стране Удружења жена ,,Бајка“ из Руског Крстура, уз подршку Општине Кула и Туристичке организације општине Кула.

Славица Катона, председница Удружења жена ,,Бајка“, истакла је да су задовољни бројем посетилаца и излагача и да им је драго што се манифестација организује и опстаје из године у годину:

,,Ово је организовано захваљујући донацији наше општине која нас је финансијски подржала. Одржава се сваке јесени, а на Сајму се представљају зимница, колачи, цвеће, дакле сви јесењи производи уз мало сувенира, а правимо и радионице за децу. То су гастрономија и слични послови, дакле све оно што деца могу да раде, а везано је за неку традицију. Ове године имали смо баш доста посетилаца, а имамо и пуно излагача. Манифестација није великог капацитета, замишљена је оваква каква јесте и јако смо задовољни“.

На штандовима богатим производима, посетиоци су могли да купе најукусније деликатесе и зимницу припремљену са љубављу, а куповином зимнице, колача, цвећа и многобројних ручних радова посетиоци су пружили неопходну подршку локалним произвођачима.

Извор: Општина Кула