У РУСКОМ СЕЛУ ОДРЖАН 11. “ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКИ СТОНОТЕНИСКИ ТУРНИР”

Једанаести “Великогоспојински стонотениски турмир” окупио је у Руском Селу, у оквиру обележавања сеоске и црквене славе, Велике Госпојине, око 80 младих играча, али и педесетак рекреативаца. Учеснике традициналног турнира, у организацији рускоселског “Чарнојевића” поздравили су и медаље најбољим стонотенисеркама и стонтенсерима уручили Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину:

-Рускоселци се на спортском плану стонотениским клубом “Чарнојевић” нарочито поносе. Искрено им честитам на свему што су постигли у претходном периоду, а нарочито на организацији овог турнира. Због познате епидемиолошке ситуације, изостао је долазак гостију из Мађарске, Румуније, Републике Српске, али и стонотенисера из још неких земаља региона. Град Кикинда, и у наредном периоду, подржаваће рад овог клуба, Трудимо се да пратимо и подржавамо све градске и сеоске спортске клубове. У интересу нам је и спортски развој свих наших села- указао је Лукач. Председник и тренер СК “Чаројевић”, Игор Радић, потврдио је да су угостили играче из десетак градова и места, али да су због ровите ковид ситуације изостали инострани стонотенисери:

-Овај спорт је у незавидној ситуацији, а за даљу афирмацију су неопходна улагања, али и овакви турнири. Ово је прави начин да додатно популаризујемо овај спорт и приволимо децу и родитеље. Без великог рада, труда, одрицања, али и улагања нема ни великих резултата. Приметно је да деца брзо одустају, па ту нешто мора да се промени, Наш клуб основан је 2007. године, а имамо 25 чланова. Наше девојке чланице су Прве лиге Србије, а три играчице су репрезентативке у кадетској конкуренцији- поручио је Радић.

Извор: Град Кикинда