У СЦ “ЈЕЗЕРО” ОДРЖАНО ГОЛБАЛ ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО, КИКИНЂАНИ ВИЦЕШАМПИОНИ

Голбал екипа “Младост” из Београда постала је првак Србије у овом параолимпијском спорту за 2020. годину. Због епидемиолошке ситуације такмичење није одржано у децембру, а Кикинди и СЦ “Језеро” припала је улога домаћина. Осим нових државних првака и екипе кикиндског клуба за спорт и рекреацију слепих и слабовидих „Будућност“, учествовале су још екипе из Новог Сада и Чачка. Учеснике и организатори поздравили су Рамона Тот, чланица ГВ за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици, као и Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину:

– Кикинда је са задовољством прихватила организацију голбал државног првенства. У ситуацији пандемије када је спортских дешавања мало, добро је видети и присуствовати оваквом такмичењу. Голове за голбал, лопте и наочаре без којих не могу да се одигравају утакмице, донирао је параолимпијски комитет Србије редовним програмима Министарства омладине и спорта – навео је Пецарски. Надовезао се Бојан Јаћимовић, генерални секретар параолимпијског комитета Србије:

– Кикинда јесте један од центара параолимпијског спорта у Србији. Седећа одбојка има завидну традицију. Очекујемо да ће Кикинда, за кратко време, постати један од регионалних центара за развој параолимпијског спорта. Захваљујући овој опреми, имамо сада озбиљан ресурс за даљи развој овог трофејног спорта још у старој Југославији – указао је Јаћимовић. Директор СЦ “Језеро”, Дејан Пудар, одржавање овог првенства, али и најаву да ће, како је најављено, нашој голбал репрезентацији, ова спортска установа бити база, види као велику шансу:

– То у перспективи значи и даљи развој спортског туризма, нарочито кад се оконча ковид криза – уверен је Пудар. Највише разлога за задовољство је имао Зоран Стефановић, координатор кикиндског клуба “Будућност” и председник Извршног одбора голбал секције параолимпијског комитета:

– Наш клуб освојио је друго место, док је треће место припало екипи “Див” из Чачка. „Будућност“ окупља 35 чланова, док у Кикинди има између 250 и 300 слепих особа. Голбал је комплексан спорт јер изискује и менталну снагу – поручио је Стефановић.

Извор: Град Кикинда