У СЕГЕДИНУ ОДРЖАН САСТАНАК ТИМА ПРОЈЕКТА CORNUCOPIA

У оквиру имплементације пројекта „Конкурентна одрживост пољопривредних предузећа кроз развој нових производа са додатом вредношћу на бази алтернативних биљних врста – Cornucopia “, који се суфинансира из Интерег ИПА програма прекограничне Мађарска-Србија 2014-2020, дана 04. септембра 2019. године, одржан је састанак чланова пројектног тима. 

Поздрав добродошлице је свим присутнима упутио Норберт Шомођи, менаџер пројекта. Партнерске институције Пољопривредни факултет Нови Сад, Удружење Баштована Сента, Национални центар за истраживање и иновације у пољопривреди Мађарске „НАИК“, Непрофитно удружење за истраживање житарица „Габонакутато“, Иновативно непрофитна фондација за агробиотехнолошки развој бизниса „Лавина“ и Фонд „Европски послови“ АП Војводине, известили су о спроведеним активностима у протеклом периоду, као и о активностима предвиђеним да се реализују у наредном извештајном периоду.

Како у Србији, тако и у Мађарској постоје одлични услови за гајење алтернативних биљних врста, том приликом партнерски из Мађарске представили су нам узгој слатког кромпира, батата,  који се показао веома профитабилним, а његова примена могућа, како у исхрани људи, тако и у исхрани стоке, па чак и у прерађивачкој индустрији. 

Пројекат траје 24 месеца, до 31. марта 2020. године.