У СОМБОРУ ОБЕЛЕЖЕН „ЕВРОПСКИ ДАН ОСОБА СА АУТИЗМОМ“

Поводом обележавања 3. октобра „Европског дана особа са аутизмом“ Удружење за подршку особа са аутизном „Маслачак“ из Сомбора, на Тргу Косте Трифковића, организовало је изложбу ликовних радова својих чланова, који су настали на радионицама Вилимови инклузивни вилењаци.

„Корона нас је спречила да обележимо Светски дан, али зато нисмо пропустили прилику да се на данашњи дан скупимо овде. Данас грађани Сомбора имају прилику да виде ликовне радове који су настали у радионици инклузивни Вилимови вилењаци. Са нашим наставником, сликаром Иваном Вилимом настали су радови у четири радионице. Ове године је предвиђено да имамо још две радионице таквог типа и неке слике су продајног карактера, углавном је ово само изложбени део. Иначе, те радионице део су програмских активности Савеза удружења које финансира надлежно Министарство“ рекла је Меира Мрђанов, члан Удружења „Маслачак“.

„Надамо се да ћемо на овај начин радити на томе да разбијемо баријере о аутизму, зато што сматрамо да аутизам треба упознати, треба се дружити са људима које у породици имају особе са аутизмом, треба упознати добро те особе, видети које су њихове снаге и капацитети да би они били оснажени и да могу да постану пуноправни чланови овог друштва“ истакла је Мрђанов.

Обележавање „Европског дана особа са аутизмом“ подржао је и члан Градског већа за област социјалне заштите Дарко Смиљанић.

Извор: Град Сомбор