У СОМБОРУ ОРГАНИЗОВАНО СПОРТСКО ТАКМИЧЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА ЗАПАДНОБАЧКОГ ОКРУГА

Градско удружење пензионера Сомбор данас је било домаћин спортског такмичења пензионера Западнобачког округа.

Такмичење је организовано у просторијама Удружења и у Спортском центру „Соко“, а учесници су се надметали у пет дисциплина:  пикаду, шаху, штафети брзог ходања, фудбалским и кошаркашким елементима. Екипе су биле мешовите, а поред домаћина, учествовали су и представници удружења пензионера из Апатина, Оџака и Куле.

Свечано отварање такмичења уприличено је у дворишту Градског удружења пензионера Сомбор, а присутне су испред Града Сомбора поздравили чланови Градског већа Антонија Нађ Косановић и Дарко Смиљанић.

У дисциплини фудбал прво место припало је екипи из Куле, као и у дисциплини кошарке, у пикаду најбоља је била екипа из Апатина, у штафети брзог ходања екипа из Оџака, а у шаху екипа из Сомбора. Поред ових титула, додељена је и златна медаља за такмичара који је остварио највише бодова у укупном пласману, а то признање је припало Божици Ћеран из Апатина. Победници су се пласирали у наредни круг такмичења које ће се одржати у Зрењанину, а најбољи на овом међуокружном надметању квалификоваће се на „Олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба“, чији је домаћин Врњачка Бања.

Извор: Град Сомбор