У СОМБОРУ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛОБОДАНА ЧАВИЋА

Самостална изложба шимановачког уметничког фотографа Слободана Чавића “Битисање у времену” отворена је 19. априла у Музеју Подунавских Шваба у Сомбору. Организатори изложбе су Фото кино и видео клуб „Рада Крстић” и Градски музеј Сомбор, а ово је први пут да сомборска публика има прилику да се упозна са радом нашег фотографа.

На отварању изложбе, поред представника Градског музеја, Фото клуба и самог аутора, говорили су и Мирослав Предојевић, председник Уметничког савета и Војислав Луковић, секретар Фото савеза Србије.

Чавић је у својој каријери учествовао на преко 500 салона уметничке фотографије у земљи и иностранству и освојио исто толико награда, под покровитељством Фото савеза Србије и међународних фотографских асоциација ФИАП, ПСА, МОЛ, ИААП и других.

„Неки тренуци се дешавају само једном и непоновљиви су, али не у смислу кадра већ у смислу емоција којима дише тај моменат који се претвара у фотографију, тако да они настављају да живе ван времена у коме су ухваћени“ – каже Слободан Чавић.

Извор: Општина Пећинци