У СРБОБРАНУ ОДРЖАН 10. „COCA COLA CUP“

Србобран је у петак по 10. пут био домаћин велике, спортске манифестације „Coca Cola Cup“, фудбалског турнира за девојчице и дечаке који је део „Дунав осигурање Спортских игара младих“. Учествовали су основци из Србобрана, Турије и Надаља, подељени у чак 20 екипа, а најбољи међу њима обезбедили су учешће на регионалном такмичењу које су ускоро одржава у Жабљу. Део турнира били су и наставници физичког васпоитања који су бринули да све протекне у духу фер игре.

Такмичење је званично отворио Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за области спорта, омладине и туризма, уз присуство заменице председника Општине Србобран Милице Зарић, и директора Центра за спорт и туризам Слободана Субића.

„Као некоме ко је цео живот у спорту, увек ми је драго да на једном месту видим велики број младих који желе да се баве спортом. Са великим бројем клубова, завидним бројем спортиста, свим турнирима које организујемо током године и небројеним призњима које наши такмичари освајају, са поносом можемо рећи да живимо у спортској општини. Локална самоуправа већ годинама у фокус свог деловања ставља децу и младе, где спорт заузима значајно место. Уз такву подршку, нема разлога да се не бележе запажени резултати, и зато могу само да пожелим сву срећу такмичарима на данашњој манифестацији“, поручио је Јовица Андрић.

Миодраг Гогић, директор „Coca Cola Cup-а“, није крио задовољство због чињеница да је Србобран дочекао јубиларно, 10. издање такмичења.

„Манифестација се у Србији одржава већ десети пут, Србобран је од почетка укључен и чак најављује да је спреман да буде домаћин вишег нивоа такмичења. У Босни и Херцеговини постојимо 13, у Хрватској 27 година, где се одржавају и Међудржавне игре младих. Манифестација постоји са циљем да се деца друже без родне, верске, националне или било које друге дискриминације. Антагонизми из прошлости треба да се забораве и да кренемо даље, а доказали смо да можемо. Спортске игре младих укључују поменуте три земље, и као такве чине највећу спортску манифестацију аматерског спорта у Европи од оснивања. Преко 2,5 милиона деце школског узраста је продефиловало кроз наше игре за све ове године. Традиционално, Међудржавне игре младих се организују у граду Сплиту, прелепом и за све људе отвореном граду. Одлазак тамо биће феноменална прилика за дружење деце, сваке године манифестација буде изванредно организована и сви који учествују буду одушевљени“, рекао је Гогић и захвалио локалној самоуправи, као и директору Центра за спорт и туризам Слободану Субићу, јер се у Србобрану увек са лакоћом организују спортске манифестације за децу.

Србобранско такмичење је уједно и последње у Србији на локалном нивоу, следе регионална, међу којима је и војвођанско у Жабљу 12. јуна. Затим следе такмичења у западној и источној Србији, Чачак и Лебане, као и у Београду, да би у периоду од 10. до 18. јула било одржано републичко такмичење у Бањи Ждрело – Петровац на Млави. Након тога, од 21. до 26. августа, манифестација се затвара Међудржавним играма младих у Сплиту, где ће најбољи спортисти из Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине, одмерити своја умећа у 10 спортова. Сва такмичења су потпуно бесплатна, потребно је само да се остварују добри резултати и да деца имају жељу да се друже и размењују искуства са вршњацима из других градова и држава.

Извор: Општина Србобран