У СРЕДУ СЕ БИРА НАЈБОЉИ КИКИНДСКИ АЈВАР

Такмичење у кувању ајвара „Изађи ми на теглу“ по трећи пут у нашем граду биће одржано у среду, 5. септембра. Укупно 15 екипа са територије града Кикинде, љубитеља специјалитета од паприке, на градском тргу том приликом ће се борити у припреми овог специјалитета.

Поред самог такмичарског дела, биће организован и богат пропратни програм, те Стефан Кресоја из Одсека за послове развоја града позива све суграђане да се прикључе овој манифестацији. – На самој бини биће културно-уметнички и музички програм, за најмлађе суграђане биће организована такмичења, а на тегла-базару локални излагачи представиће и продавати своје произовде. Позивам све наше суграђане да дођу, пре свега да се забаве и наравно интерактивно учествују у овогодишњој манифестацији – рекао је Стефан Кресоја.

Основни циљ овог такмичења је потрага за шампионима у припремању најбољег и најпознатијег традиционалног производа са ових простора, првенствено у местима у којима се одржава, а затим и завршно, за титулу најбољег у држави. Финално такмичење биће одржано у Београду.

Извор: Град Кикинда