У СРЕМУ ПОЧЕЛА ЖЕТВА ЈЕЧМА, ДОБРИ ПРИНОСИ

Ова година је погодовала за усеве јечма, истичу стручњаци. Жетва јечма је почела и у Срему. Услови си током године били погодни, па су и приноси добри, посебно на њивама где су биле испоштоване све агротехничке мере, односно заштита од корова и болести, као и прихрана усева.

foto : Medija Portal

Лепо време покренуло је механизацију за скидање јечма, чији је принос, по речима комбајнера, задовољавајући. Како каже, влаге нема и зато су послови у пуном јеку, те се надају да ће их лепо време пратити и наредних дана како би успешно окончали послове у атару.

Пољопривредник из Купинова каже да је род добар, као и квалитет зрна. Он истиче да су услови током године били повољни, а с’ обзиром да је испоштовао све агротехничке мере, задовољан је приносом јечма.

Стручњаци истичу да ће квалитет зависити од региона до региона, као и принос, а што опет зависи од примењене агротехнике на пољима. Тамо где је изостало правовремено деловање, род ће бити умањен, а о количинама када је у питању принос, стручњаци ће у јавност изаћи у наредним данима када се жетва приведе крају.

Извор : РТВ