У СРЕМУ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈУ ПАДАВИНЕ

Осетно хладније време и прве снежне падавине у овој сезони надлежне службе је већ измамило на улице. Да ли је Срем спреман за предстојеће хладне месеце, проверили смо на терену.

Иако не дубок, снег је ипак овог јутра дочекао и изненадио грађане Срема.

Како је све указивало да ће се пролећне температуре наставити, зима је ипак преварила све у новембру и распаковала зимске гардеробере. Грађани кажу да се тек прилагођавају на новонастале спољне услове.

У Сремској Митровици још током ноћи су почеле прве активности да се спречи могуће залеђивање саобраћајница. У понедељак је заказана и смотра зимске опреме и машинерије.

Приоритет током зимских дана јесте безбедност грађана Општине Инђија, рекао је први човек те општине. Најбољи корак ка томе јесте константно улагање у одговарајућу опрему.

И у Шиду кажу да за њих нема зиме. Надлежни истичу је већ спремно 50 тона соли и ризле. Снег који је током ноћи падао, није направио проблеме у функционисању саобраћаја, с обзиром на то да га није ни било у већим количинама, али када дође до такве ситуације све службе имају стратегију у рашћишћавању, почевши од путева првог приоритета, ка онима са мањим степеном важности.

Извор: РТВ