У ССШ “МИЛОШ ЦРЊАСКИ”, ПОЗОРИШНОМ ПРЕДСТАВОМ ПОДИЖУ СВЕСТ О КЛИМАСКИМ ПРОМЕНАМА

Сто учесника из четири земље, међу којима и 25 ученика и два професора Средње стручне школе “Милош Црњански” из Кикинде, представиће у Бриселу представе инспирисане оним што су претходно слушали на часовима о климатским променама кроз призму уметности. Ова школа, као једини представник Србије, са партнерима из Италије, Шпаније и Немачке, укључена је у међународни Ерасмус плус пројекат “ ClimART ”:

– Ученици ће након предавања, а на основу својих утисака, направити позоришну представу о климатским променама. Уз још три средње школе из Италије, Шпаније и Немачке, и ми ћемо са нашом представом гостовати у Бриселу. Сви учесници ће потом урадити заједничку представу. Када ће се то десити, у овом тренутку није још познато. Овај међународни пројекат представили смо колегама из осталих школа. Општи циљ овог пројекта јесте развој, пренос и примена иновативних методологија за учење о климатским променама кроз уметност и позориште- саопштила је Вања Ињац, професорка биологије. Надовезао се Милорад Карановић, директор ССШ “Милош Црњански”:

-Ово је била прилика да укажемо на значај и квалитет Ерасмус плус пројекат, који се у нашој школи реализује у претходне две и по године. Истовремено, наша је намера да мотивишемо колеге из других школа да се и они укључе- рекао је Карановић. Просветне раднике и ученике ССШ “Милош Црњански” поздравила је Валентина Мицковски, чланица ГВ за културу и образовање:

-Овде сам да их охрабрим да и у наредном периоду наставе да аплицирају и буду учесници међународних пројеката. То само може да поспеши наставни процес и образовање. Тема је актуелна, не само у нашој земљи, него и у читавом свету- констатовала је Мицковски.

Извор: Град Кикинда