У СУБОТУ ОДРЖАН ТРЕЋИ БИЦИКЛИСТИЧКИ ФЕСТИВАЛ

У Апатину је у суботу, 23. октобра 2021. године одржан сада већ трећи по реду Бициклистички фестивал на којем је учествовало око 50 учесника из Апатина и других  насеља наше Општине. Фестивал је одржан у сврху промоције успостављене и опремљене са нових 7 одморишта и стотињак саобраћајних знакова и путоказа, Бициклистичке руте Европски Амазон, која дужином од око 60 км пролази кроз подручје Општине Апатин. Рута повезује заштићена подручја природе уз реке Муру, Драву и Дунав у пет земаља: Аустрија, Словенија, Мађарска, Хрватска и Србија.

Почетком прошлог месеца  први туристи бициклисти су обишли део ове руте на нашем подручју и имали прилике уживати у угоститељској и туристичкој понуди Апатина, која је нашла своје место на јединственом резервационом систему – Amazon of Europe Bike Trail Booking Центру.

Програм Фестивала започео је пријавом учесника у центру града, одакле су започели вожњу кроз Апатин и делове Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“, уз полицијску пратњу, све до ловачке куће Месарске Ливаде, где се у предивном природном амбијенту и колориту јесењих боја, говорило о пројекту, о природним и речним богатствима Општине Апатин и резервату природе „Горње Подунавље“.  За све учеснике припремљени су бројни поклони у виду освежења, воћа, слаткиша, бициклистичких пумпи и светала, као и бициклистичких кацига за најмлађе и најстарије учеснике Фестивала.

Извор: Општина Апатин