У СУБОТУ У КУЛИ 20. ФЕСТИВАЛ УКРАЈИНСКЕ КУЛТУРЕ „КАЛИНА“

Фестивал украјинске културе „Калина“, 20. по реду, одржаће се у Кули у суботу, 8. јуна. У 16 часова у Ликовној галерији Културног центра је отварање групне изложбе фотографија „Калина 2024“, док је у 17 часова у Позоришној сали свечани концерт.

Учесници програма су, поред домаћина фестивала, Културно уметничког друштва „Иван Сењук“ из Куле, и Украјински културни центар „Кобзар“ из Новог Сада, Културно просветно друштво „Карпати“ из Врбаса, Друштво за неговање украјинске културе „Коломејка“ из Сремске Митровице и Украјинско културно уметничко удружење „Калина“ из Инђије. Поред учесника, гости фестивала су и друштва и ансамбли из Украјине, Румуније и БиХ који негују украјинску културу и традицију.

Технички организатор фестивала је Културно уметничко друштво „Иван Сењук“ из Куле, организатор и покровитељ је Национални савет украјинске националне мањине у Србији, док су реализацију фестивала помогли Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Републике Србије, Влада АП Војводине, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Општина Кула, Културни центар Кула и Основна школа „Иса Бајић“.

Извор: Општина Кула