У СУБОТУ XXII „СРБОБРАНСКА БРАЗДА“

Србобран ће у суботу, 04. септембра, бити домаћин XXII „Србобранске бразде“, традиционалног такмичења најбољих орача. Окупљање учесника заказано је за 07.00 часова у улици Дожа Ђерђа, код Месне заједнице Србобран, одакле ће се у дефилеу кроз главну србобранску улицу провозати до „Пионира“, где се одржава манифестација. У дефилеу могу учествовати и такмичари са плуговима и сви други пољопривредници са својим тракторима. Отварање манифестације је у 09.00 часова, а почетак такмичења око 09.30.

„Из године у годину, уз паузу у претходној години због пандемије COVID 19, организујемо све бољу и све посећенију манифестацију, са бројним такмичарима у свим категоријама и све већим бројем излагача и трговаца пољопривредним машинама, семенском робом и производима за заштиту биља. ‘Србобранска бразда’ је увек шанса да се наши пољопривредници упознају са најсавременијим токовима пољопривредне производње, а не само прилика за такмичење и дружење. Општина Србобран је све богатија пољопривредном маханизацијом и ово је одлична прилика да се све то представи међу ратарима, размене знања, искуства и утисци, али и дружи и весели“, рекао је Слободан Субић, председник Савета МЗ Србобран. 

Котизација за учешће се не наплаћује, рок за пријављивање је до самог почетка манифестације, на адресу МЗ Србобран или на телефоне чланова Савета МЗ и секретара. Већ је пријављено више од 40 такмичара и очекује се да ове године „Србобранска бразда“ буде најмасовнија до сада.

Извор: Општина Србобран