U SUSRET JUBILARNOJ X REGATI MAJKE ANGELINE

Turistička organizacija opštine Pećinci, sa ciljem što bolje organizacije i veće promocije jubilarne desete Regate Majke Angeline, konkurisala je kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, upravo za projekat „Regata Majke Angeline Kupinovo – 2019“, a nedavno je potpisan ugovor za dodelu sredstava po „Konkursu za dodelu dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2019. godini“.

Pripreme za predstojeću desetu Regatu Majke Angeline su u toku, a kako nam je rekla Ljubica Bošković direktorica TO Pećinci, dobijena sredstva će značajno poboljšati promociju turističkih proizvoda i prostora, kako Kupinova i Regate, tako i opštine Pećinci.

„Trudimo da na što bolji način organizujemo ovako veliku manifestaciju kao što je Regata, ove godine je jubilarna – deseta, što nas posebno obavezuje da privučemo što veći broj učesnika ali i turista uopšte. Time se želimo našu opštinu da postavimo na što više mesto na turističkoj mapi Srema, ali i Srbije. Obilujemo prirodnim i kulturno-istorijskim bogatstvima a nadogradnja su brojne manifestacije koje upotpunjuju i obogaćuju turističku ponudu. Regata je iz godine u godinu sve posećenija i mi želimo da se svako od učesnika regate vrati i poseti našu opštinu u bilo koje doba godine, jer zaista imamo zanimljivu turističku rutu kojom možemo samo da se pohvalimo. Naravno, uvek može bolje, tako da nećemo prestati da apliciramo na konkurse Ministarstva ili Pokrajine i da radimo na poboljšanju uslova i turističke ponude naše opštine“ – rekla je Bošković.

Izvor: Opština Pećinci