У ТИТЕЛУ ОДРЖАНА ЦЕНТРАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА НЕДЕЉЕ СОЛИДАРНОСТИ СА ОСОБАМА СА ЦЕРЕБРАЛНОМ И ДЕЧИЈОМ ПАРАЛИЗОМ

Протекле недеље у Тителу обележен је Светски дан церебралне парализе и одржана је Централна манифестација поводом обележавања Недеље  солидарности са особама са церебралном и дечијом парализом, од стране организатора Савеза зa цeрeбрaлну и дeчиjу пaрaлизу Србиje и домаћина Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – Сектора за заштиту особа са инвалидитетом.

Улична манифестација поводом Светског дана церебралне парализе одржана је у среду, 6. октобра у Тителу. На тај начин су особе са инвалидитетом биле видљиве и препознате у широј друштвеној заједници, као вид превазилажења различитости.

Након уличне манифестације, у Хотелу „Тиса“, настављено је дружење и размена искустава о свакодневним проблемима који прате ову рањиву популацију становништва. Присутне су мелодијама по жељи забављали Бане и Пеђа.

Централна манифестација поводом обележавања Недеље солидарности са особама са церебралном и дечијом парализом, одржана је 7. октобра 2021. године у Тителу, под мотом „Милиони разлога”, у присуству око 80 учесника.

Пре почетка манифестације госте су у војвођанској ношњи са погачом дочекали представници АКУД-а „Јован Поповић“ из Титела, а програм је почео извођењем сплета игара најмлађих чланова фолклора.

Манифестацију је отворио и присутне поздравио председник Савеза зa цeрeбрaлну и дeчиjу пaрaлизу Србиje, Славиша Шушањ, а скупу су се обратиле и Јулијана Станисављевић и Слађана Чабрић, представнице Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Соња Пејакић, начелница Општинске управе општине Тител и Надежда Влашки, председница Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела.

Извор: Општина Тител