У ТОКУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ НОВОГ КРУЖНОГ ТОКА У СОМБОРУ

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, данас је заједно са начелником Западнобачког управног округа, Гораном Нонковићем, чланом Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције, Ђорђем Зорићем и директорком ЈКП „Простор“, Снежаном Цицо, обишао радове на реконструкцији раскрснице улица Венац војводе Петра Бојовића, Венац војводе Степе Степановића и Арсенија Чарнојевића у Сомбору.

Према речима градоначелника, реконструкцијом је предвиђена изградња кружног тока на овој раскрсници, као и паркинг места испред „Соколског дома“ и Основног суда. Нови кружни ток омогућиће бољу искоришћеност расположивог простора и већу проточност саобраћаја.

„Овом инвестицијом ћемо знатно смањити гужве и застоје, те обезбедити висок степен сигурности свим учесницима у саобраћају“, истакао је градоначелник Ратковић, те додао: „Поред изградње кружног тока, у току је и изградња сервисне саобраћајнице између кружног тока, предшколске установе и вртића, како би се родитељима и деци омогућило безбедно заустављање и прилаз овим објектима“. Такође, у току су радови на реконструкцији тротоара, као и изградња бициклистичке стазе у улици Венац војводе Степе Степановића, у делу од Улице Арсенија Чарнојевића до Улице Стапарски пут. „Сомбор је бициклистички град. На то наслеђе смо посебно поносни и трудимо се да га очувамо“, поручио је градоначелник Сомбора.

Упоредо са поменутим радовима врши се и измештање елетро и водоводних инсталација, као и прилагођавање јавне расвете новом кружном току, како бисмо технички и естетски ускладили целину која ће представљати безбедно и пријатно окружење за возаче, бициклисте и пешаке.

Вредност ове инвестиције износи више од 61 милион динара, а Град Сомбор ће наставити са обнављањем саобраћајне инфраструктуре у нашем граду, у циљу побољшања ефикасности транспорта људи, робе и услуга, али и подизања нивоа безбедности учесника у саобраћају.

Извор: Град Сомбор